PERFECTIONISME. ALS JE DROOMT VAN DE PERFECTE ONDERNEMING…

Perfectionsime Whysheid

Extreem perfectionisme komt vaak voor bij ondernemers en ook ik ben was een perfectionist. Een beetje perfectionisme is prima. Altijd heb ik het beste uit mijzelf willen halen en het beste resultaat willen creëren, want dat geeft plezier en zorgt ervoor dat je trots kunt zijn op jezelf. Het motiveert en inspireert mij om iets zo goed mogelijk te kunnen doen en dat is op zich iets goeds.

Toch kan het een sluipmoordenaar zijn voor je onderneming als je even niet oplet…

Deze maand hebben we daarom een video over extreem perfectionisme in de Maandelijkse Motivatie video.

* Wat is de Maandelijkse Motivatie Video?
Elke eerste dag van de maand plaats ik een motiverende of inspirerende video van iemand anders die ondernemers helpt te stoppen met ‘bitchen’ en helpt nu meteen in actie te komen! Deze kick-ass video’s kunnen je dat duwtje in de rug geven om nu resultaten te behalen. 

ONGEZOND VEEL PERFECTIONISME KAN LEIDEN TOT FAALANGST

Perfectie bestaat niet. Alles kan altijd beter en niets is perfect. Wat je ook doet, niks is ooit helemaal af en zeker niet een (online) onderneming. Waarom zou je in actie komen als het toch niet perfect wordt? Als je geen actie onderneemt, kan niemand (inclusief jezelf) je aanspreken op het resultaat. Faalangst leidt tot uitstellen en hoe meer je uitstelt, hoe moeilijker het wordt actie te ondernemen. Dit is een vicieuze cirkel die je niet verder zal helpen richting je doel.

Perfectionisme wordt een probleem als je streeft naar perfectie (extreem perfectionisme). Als je geen genoegen meer kunt nemen met iets dat niet perfect is krijg je ook nooit meer iets gedaan. Omdat extreem perfectionisme een veel voorkomende ‘probleem’ is bij vooral startende ondernemers deel ik vandaag deze video over wat te doen bij deze overmatige vorm van perfectionisme. Er gaan helaas veel goede ondernemersideeën verloren omdat ze nooit het daglicht zien omreden van extreem perfectionisme.

Perfectionisme is ook gevaarlijk als je continu op 100% van je kracht werkt en op je tenen loopt. Als je zo veeleisend van jezelf bent zal dat tegen je kunnen werken. Als je nooit genoegen kunt nemen met ‘goed genoeg’ zal je ook weinig gedaan krijgen of ergens succesvol in worden (dat ik dit ooit zou zeggen haha).

Als je niet oppast en niet op tijd ingrijpt loop je het risico een burn-out te krijgen en daar heeft niemand wat aan. Doe je zelf een plezier en probeer iets ‘gewoon goed genoeg’ te maken. Je kan het later altijd nog verbeteren. 

Deze video van Brendon Burchard hielp mij om van mijn extreme vorm van perfectionisme af te komen. Het leven is zoveel leuker als je minder veeleisend bent van jezelf. 🙂

Laatste woorden van Pim:
Het is niet erg om fouten te maken. Fouten maken is op zichzelf iets goeds, zolang je maar leert van je fouten. Het grootste risico dat iets niet lukt is als je het helemaal niet probeert. Probeer gewoon één ding, kijk of het lukt en zo niet dan probeer je weer wat anders. Ondernemen is net als snowboarden.. Je leert het met vallen en opstaan.

Heeft deze video je geholpen? Ik ben benieuwd! Laat het mij weten via een reactie in de comments onder aan deze pagina en deel de video met een like of tweet!

 

Pim Stigter reisde de wereld over als pro snowboarder en woont nu samen met zijn vriendin in Scheveningen waar hij Whysheid.nl heeft opgericht.

Pim is gepassioneerd (online) marketeer, houdt van ondernemen, lifestyle design en passief geld verdienen. Hij helpt mensen hun dromen verwezenlijken door middel van ondernemen.

Het liefst houdt hij zich bezig met het tot leven brengen van ondernemersideeën.

Whysheid.nl is de beste bron voor passief geld verdienen en slim ondernemen.

Je vind hier de best-practices, case study’s, stools, strategiën, het laatste nieuws over SEO/marketing/growth hacking/etc. en je ontmoet hier gelijkgestemde mensen die passief geld verdienen en doen wat ze leuk vinden.

Voeg Pim op Twitter toe | of stuur hem een e-mail

Facebook Twitter LinkedIn 

Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.