Wanneer u een webshop beheert is het belangrijk deze ook zo goed mogelijk te optimaliseren. Wanneer de bezoeker op uw site is beland betekend dit dat u iets te bieden heeft. Het is belangrijk dit dan ook zo eenvoudig mogelijk aan de persoon te bieden. Op basis van veel ervaring in theorie en praktijk kunnen we u een aantal belangrijke aanbevelingen doen om de bezoeker van uw webshop aan te zetten tot doen van een aankoop.

Bijhouden van analytics

Vanzelfsprekend is het uitoefenen van trackings een van de meest belangrijke tips. Het analyseren van statistieken kan bijdragen aan de optimalisatie van uw winkel. U kunt immers zien hoe klanten op de website belanden en waar deze klanten weer afhaken.

Bestelproces

Een van de pijnpunten bij de inrichting van een webshop is de route die wordt afgelegd richting de betaling. Bij het optimaliseren van een Magento webshop is het van belang deze route zo goed als mogelijk in te korten. Elke stap is een mogelijkheid voor de potentiële klant om de bestelling af te breken. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen.

Betaalmethoden

Het is belangrijk je bezoekers zo veel mogelijk betaalmethoden aan te bieden. Iedereen heeft een andere voorkeur en er haken daadwerkelijk mensen af als hun voorkeurskeuze niet beschikbaar is. Voornamelijk PayPal wordt onderschat. De dienst is al lange tijd zeer belangrijk op de internationale markt en inmiddels worden ook in Nederland zéér veel betalingen via de dienst uitgevoerd.

Certificaten

Het bezit van certificaten zorgt voor vertrouwen. Belangrijkste internetcertificaat op dit moment is zonder twijfel SSL. De SSL-certificaten zorgen ervoor dat de beveiliging van een website als beter wordt gezien. Tevens wordt een beter beveiligde site door Google gezien als kwalitatief waardoor je resultaten in de zoekmachines zullen verbeteren.

Pim Stigter reisde de wereld over als pro snowboarder en woont nu samen met zijn vriendin in Scheveningen waar hij Whysheid.nl heeft opgericht.

Pim is gepassioneerd (online) marketeer, houdt van ondernemen, lifestyle design en passief geld verdienen. Hij helpt mensen hun dromen verwezenlijken door middel van ondernemen.

Het liefst houdt hij zich bezig met het tot leven brengen van ondernemersideeën.

Whysheid.nl is de beste bron voor passief geld verdienen en slim ondernemen.

Je vind hier de best-practices, case study’s, stools, strategiën, het laatste nieuws over SEO/marketing/growth hacking/etc. en je ontmoet hier gelijkgestemde mensen die passief geld verdienen en doen wat ze leuk vinden.

Voeg Pim op Twitter toe | of stuur hem een e-mail

Facebook Twitter LinkedIn