Vanzelfsprekend wil iedereen een passief inkomen realiseren. Het is immers een mooie gedachte geld te verdienen zonder hier nog iets voor te doen. Een passief inkomen kan echter niet in een dag worden opgebouwd, er moet dus wel werk aan vooraf gaan. We zullen in dit artikel een aantal methoden behandelen waarmee een passief inkomen gegenereerd kan worden.

Verhuur

Wanneer u vastgoed bezit is het mogelijk hier geld aan te verdienen. Natuurlijk moet hiervoor wel eerst een flinke belegging gedaan worden. Wanneer u dan uiteindelijk een woning of kantoor heeft gekocht kan het zoeken naar huurders beginnen. Er zal hierna elke maand geld (huur) binnenkomen zonder dat hier nog enig werk bij komt kijken. De terugverdientijd is helaas groot en er zal nog regelmatig gecontroleerd moeten worden of alles goed gaat.

Rente

Wanneer u kunt leven van de rente op uw spaarrekening heeft u vanzelfsprekend al aardig wat geld verdient. Op dit moment is de rende lager dan een procent waardoor het haast niet meer mogelijk zal zijn te kunnen rentenieren. Toch blijft de rente een van de beste voorbeelden van passief inkomen.

Investeren in start-ups

Er gaan mooie verhalen rond over aandeelhouders van succesvolle startups. Omdat er een startkapitaal nodig is om een bedrijf te gaan runnen worden mensen gezocht voor financiering. Wanneer u hierop ingaat en het bedrijf wordt vervolgens een succes, plukt u daar de vruchten van.

Beleggingen

De laatste populaire vorm van passief inkomen is het inkomen uit beleggingen. Voor vele bedrijven kunnen gemakkelijk aandelen worden gekocht. Wanneer het bedrijf winst blijft draaien zult u rendement ontvangen. Omdat het aangaan van beleggingen enige ervaring vereist kan het wel handig zijn een cursus beleggen te volgen voordat u onoverdachte stappen neemt. Het is ook mogelijk een bedrijf aan te stellen om beleggingen voor u te doen.

Pim Stigter reisde de wereld over als pro snowboarder en woont nu samen met zijn vriendin in Scheveningen waar hij Whysheid.nl heeft opgericht.

Pim is gepassioneerd (online) marketeer, houdt van ondernemen, lifestyle design en passief geld verdienen. Hij helpt mensen hun dromen verwezenlijken door middel van ondernemen.

Het liefst houdt hij zich bezig met het tot leven brengen van ondernemersideeën.

Whysheid.nl is de beste bron voor passief geld verdienen en slim ondernemen.

Je vind hier de best-practices, case study’s, stools, strategiën, het laatste nieuws over SEO/marketing/growth hacking/etc. en je ontmoet hier gelijkgestemde mensen die passief geld verdienen en doen wat ze leuk vinden.

Voeg Pim op Twitter toe | of stuur hem een e-mail

Facebook Twitter LinkedIn